Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Banános-kókuszos-rizses pulykamell

2x      2x   0.0x

Hozzávalók:

  • 500 g kicsontozott pulykamell
  • 2 közepes fej hagyma
  • 2 alma
  • 1 kk. ételízesítő
  • 1 ek. kókuszreszelék
  • 1 babérlevél
  • 2 tojássárgája
  • 1 dl joghurt
  • 2 dl tejszín
  • 2 ek. rizs- vagy kukoricaliszt
  • 2 banán
  • 50 g vaj vagy Rama
    margarin
  • 1 ek. curry
  • 150 g rizs
  • 3 dl tyúkhúsleves kockából
  • petrezselyem



  

Elkészítés:

A húst megmossuk, 2 x 2 cm-es kockákra vágjuk. A megtisztított, megmosott hagymát felaprózzuk, 1 ek. vajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a húst, a meghámozott, kockára vágott almát, a kókuszreszeléket, az ételízesítőt, a babérlevelet, egy kevés sót, fél dl vizet, és fedő alatt, mérsékelt tűzön puhára pároljuk (ha levét elfőné, mindig egy kevés forró vízzel pótoljuk). Közben a rizst megmossuk, felöntjük a forró húslevessel, tetejére egy mogyorónyi vajat morzsolunk, lefedjük, és a sütőben puhára pároljuk (kb. 20 perc) és melegen tartjuk. Ha a hús megpuhult, a rizslisztet simára keverjük a tejszínnel, a húsra öntjük, összeforraljuk, majd lehúzzuk a lábast a tűzről, és gyors mozdulatokkal elkeverjük az ételben a joghurttal felvert tojást. Eltávolítjuk a babérlevelet, ízlés szerint utánasózzuk, melegen tartjuk. A banánt meghámozzuk, nagyságától függően félbe vagy négyrét vágjuk, megszórjuk a curryvel, és felhevített vajon - erős tűzön - mindkét oldalán 2-2 percig sütjük (óvatosan fordítsuk meg, két sütőlapáttal, mert könnyen eltörik!). A rizst előmelegített tálra simítjuk, a tetejére púpozzuk a húst és a banánt, tetejét petrezselyemlevelekkel díszítjük, azonnal forrón tálaljuk! A különleges ízek kedvelői nagy örömüket fogják lelni benne!

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!