Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Hideg kapros tökfőzelék, sertés szűzzel

3x      2x   0.0x
Hideg kapros tökfőzelék, sertés szűzzel recept

Hideg kapros tökfőzelék, sertés szűzzel recept

Hozzávalók:

  • 4 hosszú szál füstölt debreceni kolbász
  • 4 szelet császárhúsos füstölt szalonna
  • őrölt bors
  • 2,5 kg gyalult tök
  • 5 dkg vöröshagyma
  • 3 dl tejföl
  • 7 dkg zsír
  • 8 dkg liszt
  • kapor
  • ecet
  • cukor
  • tejszínhab
  • 4 db sertés szűz
  • majoránna



  

Elkészítés:

A gyalult tököt sózzuk meg, s összekeverve hagyjuk állni 15-20 percig, majd csavarjuk ki belőle a felesleges nedvességet. A zsírral és a liszttel készítsünk világos rántást, adjuk hozzá az apróra kockázott hagymát, s a finomra vágott kapor felét, majd tegyük bele a tököt is. Mérsékelt tűzön, időnként megkeverve főzzük, s szükség szerint engedjük fel vízzel, vagy csontlével. Ha puha, keverjük bele a tejfölt, sózzuk, cukrozzuk, savanyítsuk kevés ecettel vagy citromlével és adjuk hozzá a vágott kapor maradékát. Kihűtjük és keményre vert, nem édes tejszínhabbal lágyan összekeverjük. A sertés szűzt megmossuk, leszárogatjuk, majd éles késsel mindegyikbe akkora nyílást vágunk, hogy egy kolbászdarab kényelmesen beleférjen. Az üreget sóval, borssal, majoránnával bedörzsöljük, majd beletesszük a kolbászt. A húsokat kívülről megsózzuk, egy-egy szelet húsos szalonnát fektetünk rájuk, és külön-külön dupla alufóliába csomagoljuk, majd a parázsló faszén fölé állított rácsra rakjuk. Kb. 45 percig sütjük, közben meg-megforgatjuk. Ha a szűz átsült, kihűtjük, és vékony szeleteket helyezünk a hideg tökfőzelékre.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!