Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Hideg zöldségsaláta

2x      1x   0.0x

Hozzávalók:

  • 50 dkg karfiol
  • 30 dkg brokkoli
  • 30 dkg sárgarépa
  • 20 dkg kígyóuborka
  • 25 dkg zöldbab
  • Öntethez:
  • 2 dl kefir
  • 3 dkg majonéz (kis tubus fele)
  • 2 k. mustár
  • bors
  • esetleg morzsolt tárkony



  

Elkészítés:

A karfiolt és a brokkolit rózsáira szedjük, a sárgarépát karikákra vágjuk, a zöldbabot megtisztítjuk, de egészben hagyjuk, és enyhén sós vízben külön-külön puhára főzzük. A zöldségeket leszűrjük és hagyjuk kihűlni. Az öntethez valókat simára keverjük, egy-két órára hűtőszekrényben pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek. A tálon a zöldféléket szépen elrendezzük, a ferde lapokra vágott uborkát is közé rakjuk, és a mártással leöntjük. Aki vacsorára szánja, sajtot vagy főtt tojást keverhet közé.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!