Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Marcipán kacsa

3x      1x   0.0x

Hozzávalók:

  • Tésztához:
  • egész tojás 2db
  • cukor 2dkg
  • liszt 4dkg
  • víz 1dkg
  • Töltelék:
  • Rama
    margarin 10dkg
  • porcukor 10dkg
  • kakaópor 3dkg
  • marcipán 20dkg
  • mandula 2dkg



  

Elkészítés:

Előkészítés: A tojásokat megmossuk, kettéválasztjuk. A krémet kikeverjük. A marcipánt legyúrjuk, hogy jól formázható legyen. Elkészítési idő: kb. 2 és fél óra Kcal: 630 Elkészítése: A tojásokat ketté választjuk. A fehérjét az összes cukorral habbá verjük. A tojás sárgáját a vízzel simára keverjük s annyi lisztet adunk hozzá, hogy pép sűrűségű legyen. Ebbe adagoljuk a felvert tojásfehérjét és a fennmaradt liszttel óvatosan összekeverjük. Simacsöves nyomózsákból papírral fedett sütőlemezre félgömböket alakítunk kb. 170 Co–os gőzmenetes sütőtérben kisütjük. A fent készített masszából csepp alakokat formázunk. Töltjük, dermesztjük. Sárgára színezett marcipán lapokba burkoljuk, a fejrészt tömör marcipánból készítjük. Szemét csokoládéból, csőrét pirosra színezett, félbevágott mandulából készítjük. A lányka kacsa fejére babos kendőt, a fiú kacsa fejére kalapot formázunk.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!